ZASTOSOWANIE w Przemysł spożywczy i piekarniczy

Wymagania dotyczące warunków sanitarnych generują wysokie koszta (środki chemiczne i czas poświęcony na sprzątanie obiektu i środków transportu). Urządzenia parowe maja za zadanie ułatwienie i zmniejszenie kosztów doczyszczania pomieszczeń produkcyjnych, pojazdów rozwożących produkty spożywcze, jak i szczególnie zabrudzone maszyny i urządzenia. W branży piekarniczej dotkliwym problemem jest czyszczenie miejsc, w których powstają tak zwane zapieczenia. Piece piekarnicze, wózki, czy blachy są szczególnie narażone na powstawanie w/w zapieczeń. Profesjonalne i przemysłowe myjki parowe marki OTTIMO SYSTEMS w połączeniu ze specjalnie stworzonymi do ich wspomagania preparatami OTTIMO OVEN CLEANER i OTTIMO ORANGE CLEANER doskonale wspierają pracowników w pozbyciu się zabrudzeń pochodzenia organicznego.
  • Zabrudzone pomieszcznia, zarówno podłogi jak i ściany czy sufity
  • Urządzania do wyrabiana ciasta, stolnice mieszalniki
  • Szatnie pracownicze
  • Czyszczenie okien i szyb okiennych.
  • Samochód - siedzenia, kolumny drzwi, progi.
  • Lodówki i lady chłodnicze, wystawy i wiele innych

OTTIMO Industry

Czyszczenie pieca piekarniczego cz.1

Czyszczenie maszyn

Czyszczenie pieca piekarniczego cz.2

Czyszczenie pieca piekarniczego cz.3

Proponowane urządzenia