ZASTOSOWANIE w Przemysł spożywczy i piekarniczy
Wymagania dotyczące warunków sanitarnych generują wysokie koszta (środki chemiczne i czas poświęcony na sprzątanie obiektu i środków transportu). Urządzenia parowe maja za zadanie ułatwienie i zmniejszenie kosztów doczyszczania pomieszczeń produkcyjnych, pojazdów rozwożących produkty spożywcze, jak i szczególnie zabrudzone maszyny i urządzenia. W branży piekarniczej dotkliwym problemem jest czyszczenie miejsc, w których powstają tak zwane zapieczenia. Piece piekarnicze, wózki, czy blachy są szczególnie narażone na powstawanie w/w zapieczeń. Profesjonalne i przemysłowe myjki parowe marki OTTIMO SYSTEMS w połączeniu ze specjalnie stworzonymi do ich wspomagania preparatami OTTIMO OVEN CLEANER i OTTIMO ORANGE CLEANER doskonale wspierają pracowników w pozbyciu się zabrudzeń pochodzenia organicznego.
- Zabrudzone pomieszcznia, zarówno podłogi jak i ściany czy sufity
- Urządzania do wyrabiana ciasta, stolnice mieszalniki
- Szatnie pracownicze
- Czyszczenie okien i szyb okiennych.
- Samochód - siedzenia, kolumny drzwi, progi.
- Lodówki i lady chłodnicze, wystawy i wiele innych